Ovaj tradicionalni švajcarski brend odražava simbiozu dizajna, kvaliteta i funkcionalnosti. LAUFEN je vrhunski brend pod okriljem ROCA Grupe, jednog od vodećih svetskih proizvođača sa globalnom distributivnom mrežom.

Već više od 120 godina, LAUFEN brend koristi najstariji prilagodljivi materijal poznat čoveku da bi proizveo inovativne sanitarne proizvode u najsavremenijim fabrikama sa tradicionalnom švajcarskom preciznošću. Ono što čini Laufen proizvode jedinstvenim na prvi pogled je njihov švajcarski dizajn.

Iako je vrhunski kvalitet oduvek bio zaštitni znak Laufen proizvoda, velika pažnja posvećena je dizajnu proizvoda. Kroz nekoliko decenija rada, LAUFEN ima pozitivna iskustva uspešne saradnje sa izuzetnim arhitektama i dizajnerima.

1892. LAUFEN osniva fabriku i pokreće proizvodnju pločica i cigle.
1895. Detalj istorijskog „Nautilus“ WC-a.
1925. LAUFEN ulazi u sanitarno porcelansko poslovanje i postaje prvi i jedini
proizvođač sanitarnog porcelana u Švajcarskoj.
1950. LAUFEN je izumeo svoj prvi keramički toalet sa integrisanim ventilacionim  sistemom.
1952. LAUFEN proširuje i započinje svoje prve međunarodne aktivnosti, uz kupovinu prve fabrike u Brazilu.
1959. Fritz Lischka stvara dobro poznati dizajn umivaonika pod nazivom „Ultra“.
1964. Xaver Jermann, radnik LAUFEN-a, izmislio je prvu konzolnu wc šolju.
1967. Dva tradicionalna proizvodna postrojenja, Wilhelmsburg i Gmunden u Austriji, se pridružila grupi.
1980. LAUFEN razvija revolucionarnu tehnologiju, postupak livenja pod pritiskom; tehnologija koja postavlja nove standarde za celokupnu industriju, značajno smanjuje vreme proizvodnje. LAUFEN povećava produktivnost, kapacitet i proizvodni program.
1990. LAUFEN daje veći naglasak na dizajn: Porsche Design je prvi globalni partner za saradnju za Laufen.
1991. U devedesetim godinama, LAUFEN je proširio proizvodne kapacitete preuzimajući dve fabrike u Češkoj. Danas je svih pet proizvodnih pogona dobro uspostavljeno u srednjoj Evropi.
1999. LAUFEN se pridružuje grupi Roca (u to vreme drugi najveći proizvođač sanitarnog porcelana na svetu).
2002. LAUFEN značajno ulaže u razvoj proizvodnje u Centralnoj Evropi. Brojne inovacije potvrđuju uspešnost bliske saradnje između dizajna i razvoja. Prvi samostalni umivaonik koji je dizajnirao Stefano Giovannoni (ILBAGNOALESSI One) uveden je 2002. godine, samo je jedan od mnogih primera.
2010. LAUFEN se razvija od proizvođača sanitarne keramike do „proizvođača svega za kupatila“. Današnji portfolio nudi ukupna rešenja za kompletno kupatilo u rasponu od keramike, do nameštaja, kada i tuš kada, do kupatilske galanterije, pa čak i baterija.
2012. LAUFEN slavi nezaboravnih 120 godina švajcarske kulture kupatila sa impresivnom instalacijom na Sajmu Fuorisalone u Milanu.
2013. S razvojem SaphirKeramik Laufen uvodi revolucionarnu svetsku inovaciju i postavlja novi trend u dizajnu kupatila. SaphirKeramik dopušta stvaranje tankih ali snažnih zidova i uskih ivica sa radijusom od samo 1 do 2 mm, dok su najsavremenije vrednosti trenutno minimalno 7-8 mm. SaphirKeramik postaje deo uspešne saradnje između Kartella i Laufena i pronalazi izraz u zajedničkoj kolekciji „Kartell by Laufen“.

null

www.laufen.hr

null

LEMIT PONUDA